Tisztel Érdeklődők, Hozzátartozók!


Ezúton értesítjük Önöket, hogy 2021. június 7-től a korábban kialakított ügyfélfogadási rend szerint fogadjuk kedves ügyfeleinket. Ezek alapján az ügyfélfogadási rendünk:


KEDD:                   13:00-TÓL – 15:00-IG
SZERDA:               08:00-TÓL – 15:00-IG
CSÜTÖRTÖK:      13:00-TÓL - 15:00-IG

HÉTFŐN és PÉNTEKEN NINCS ÜGYFÉLFOGADÁS!

Felhívjuk minden kedves ügyfelünk figyelmét, hogy az intézményben továbbra is érvényben vannak bizonyos járványvédelmi intézkedések (belépéskor kötelező az orrot-szájat takaró maszk viselése, testhő mérése, alkoholos kézfertőtlenítés alkalmazása, és cipővédő használata). Kérem ezek fokozott betartását!


Dezső Tibor
Intézményvezető

 

LÁTOGATÁSI TILALOM VISSZAVONÁSA ÉS AZ INTÉZMÉNYÜNKBEN ÉRVÉNYBEN LEVŐ
LÁTOGATÁSI REND

A 30308-1/2021/EÜIG határozat, valamint az EMMI 11/2021. (V.19.) sz. egyedi miniszteri utasítása alapján a látogatási tilalmat 2021. május 24-ei hatállyal feloldjuk, ugyanakkor a hivatkozott határozatok alapján meghirdetjük az intézményünkre érvényes látogatási rendet.

-    Az intézmény fennjáró betegei naponta 9-11 óra ill. 14-16 óra között látogathatók, míg a fekvőbetegek csak 14-16 óra között.
-    Az intézménybe történő belépéskor testhőmérséklet mérése szükséges.
-    A látogatóknak mindvégig háromrétegű sebészi maszkot, vagy FFP2-FFP3 maszkot, valamint cipővédőt kell viselniük.  
-    A látogatónak védettségi igazolvánnyal vagy 48 órán belüli negatív SARS-CoV-2 PCR teszt eredménnyel rendelkeznie kell, ami a 18 év alattiakra is vonatkozik.
-    A határozat szövege szerint „egy beteghez naponta egy látogató bemehet, maximum 60 perces időtartamra.” Intézményünk sajátosságait figyelembe véve (krónikus, tumoros fekvőbetegek, többségében négyágyas szobákba elhelyezve) úgy rendelkezünk, hogy fekvőbeteg esetében egy szobában egyszerre csak két látogató tartózkodhat betartva egymástól a min. 1,5m-es távolságot.  
-    Kérjük, hogy a fennjáró/mobilizálható betegek és látogatóik – amennyiben az időjárási viszonyok megengedik – az intézmény teraszát vegyék igénybe, kedvezőtlen időjárás esetén az ebédlőt. A terasz ill. ebédlő adottságait figyelembe véve, a zsúfoltság elkerülése miatt egy fennjáró beteghez egyszerre csak két látogató jöhet. A különböző betegek látogatói között tartani kell a min. 1,5 m távolságot.
-    A csomagok bevitelére és átadására az eddig kialakult rend szerint van lehetőség – a nővérnek átadva olyan csomagolásban, hogy azt felületfertőtleníteni lehessen.
-    A látogatást koordináló nővér útmutatásait be kell tartani!
-    Továbbra is törekedni kell arra, hogy a betegek és hozzátartozóik a fertőzések megakadályozása érdekében hozott intézkedések betartásában együttműködjenek.
-    Megértésüket, türelmüket és együttműködésük tisztelettel köszönöm!

Tatabánya, 2021. május 23.


                                Dezső Tibor
                                      Intézményvezető

 


 

------------------------------------------------------

Tisztelt Hozzátartozók!

Intézményünk megkeresése alkalmával sok esetben tapasztaljuk, hogy egyre több családban van olyan tartós, szakápolásra szoruló idős vagy fiatalabb beteg, akiket a hozzátartozók a megfelelő eszközök rendelkezésre állása nélkül nem, vagy nehezen tudnak ápolni.
Sokszor előfordul, hogy a beteg szívesebben marad saját környezetben, mint kórházban.
Az ágyhoz kötött állapot alapvetően megviseli azt, akinek a kiszolgáltatott állapotot el kell szenvednie. A beteg ellátását megkönnyít(het)ik a megfelelő ápolási eszközök. Fekvőbeteg esetén a beteg tisztántartása, mozgatása könnyebb egy speciális ágyon. Olyan beteg esetében, akiknek fizikális állapotuk miatt nehezebb a helyváltoztatás, biztosabb egy kerekesszék, vagy járókeret támogatásával.
Alapítványunknál lehetőség van ápolási eszközök (kórházi ágy, kerekesszék, járókeret, WC szék) díjmentes kölcsönzésére, melyek az intézmény titkárságán történő egyeztetést követően átvehetőek az intézménynél személyesen.
A kölcsönzött eszközöket szükségtelenné válását követően az intézmény számára vissza kell szolgáltatni.

 

2018. 06. 01.